Знов хто у ліс хто по дрова...
Мені так здавалося, що вже вирішили -- реєстрація просто списком у блокнотах або інших аналогічних пристроях
Що нам дасть бумажка, описана Pigled-ом і BlinchikOn-ом ?
Якщо ніяких травм не буде -- вона не потрібна.
Якщо травми будуть але претензій не буде -- знов не потрібна.
Якщо будуть претензії щодо травм повнолітнього -- по-моєму, дуже тупий варіант наїжжати на організаторів, що допустили дорослого дядьку, не переконавшись що той дорослий дядько здатен самостійно зрозуміти, що він вміє а що ні. Знаєте, у нас нема штатних медиків, можливості та бажання проводити детальний техогляд, і т.д.
Якщо будуть претензії щодо травм _НЕ_повнолітнього -- тому, хто збирав такі бумажки, можуть ще морочити голову фразами у стилі "яке ти мав право збирати підписи неповнолітніх під подібними паперами, не оформляючи правильно, згідно із законами...", тобто одмазка досить гнила...
Я одного разу брав участь у оформленні документів, коли організація справді хтіла гарантувати, що ні до неї як організації ні до її співробітників точно не буде юридичних підстав позиватися щодо відповідальності за можливі нещасні випадки з неповнолітніми. Там були заяви, написані самими неповнолітніми, підписані батьками, що вони ознайомлені і не заперечують, і робилися заходи, щоб переконатися, що підписи батьків справжні.
Всього цього робити на завтра абсолютно неможливо. Якщо всього цього не робити -- навіщо робити взагалі, чим не краще обмежитися кількакратними усними попередженнями?
Хоча я не дуже наполягаю... я просто висловлюю свою точку зору, а там дивіться.
Я думав і над тим, що можливо такі бумажки будуть корисними в тому смислі, що дисциплінуватимуть. Але потім вирішив, що це ще далеко не факт. Можливий і протилежний ефект -- якісь одморозки будуть нам казать "ми ж підписали бумажку і тепер що хочем то і робим", а потім приїдуть їхні батьки/знайомі і див. вище.
Насамкінець, я не розумію, чому таке питання має вирішуватися на рівні "blinchikOn сказав".
Якщо я десь не правий -- вкажіть будь ласка де сАме.