День 3. (30.04.2011)
1. Почаєв (Почаєвська лавра)
2. Кременець (Замок Бони + інші цікавинки)
3. Вишневець (Палац Вишневецьких)
Які всеж такі чудові краєвиди під Кременцем!!! Немає нічого кращого, ніж прокинутись вранці з таким краєвидом на озеро і гору (дуже схоже, що це в минулому кратер вулкану). Сидів на пагорбі, пив чай, дивився на озеро і розумів – життя прекрасне, і все це залежить саме від нас самих. Можна весь день валятися перед телевізором з банкою пива, а можна взяти карту в руки, і мандрувати Світом. Ні, я ніколи не проміняю це відчуття на комфортний затишок будинку чи квартири...
До самого Почаєва дорога поступово набирає висоту, це буде гарно видно вже на самому пагорбі, де розташована Почаєвська святиня.
В самому місті я досить довго шукав, де можна примостити свого велосипеда. Ну не міг я повірити, що в такому туристичному місці немає платної охороняємої автостоянки. Але її таки небуло... об’їздив, все – нічого... і тільки випадково з уривку фрази я зрозумів, що стоянка таки є, біля самої Почаєвської лаври. Безкоштовна, та ще й охороняється. Ось такий сервіс біля святині

.

Біля святині є щось на зразок готелю. Є два варіанти зупинки, за 20 грн або безкоштовно. Але черга жива, тобто забронювати собі місце неможливо.
Сьогодні в лаврі було не так людно як на свята, і що мене насправді вразило, ніхто не забороняв фотографувати!!! Майже завжди на території таких закладів знімати забороняється, але не тут

.
Дуже гарний краєвид навкруги, видно на декілька десятків кілометрів.

Кременець. Дуже вузькі вулиці, дуже важко рухатись на велосипеді. На одному з перехресть водій авто непомітивши мене ледь не збиває. Вчасно встигаю зреагувати. Надалі намагаюсь бути ще помітнішим ніж вже є. Вже не тулюсь до краю дороги, а їду за метр від краю. Так мене вже важко підрізати, і водіям доводиться чекати, поки звільниться зустрічна смуга, і тільки тоді вони мають змогу мене обігнати. До цього вони протискались між мною і зустрічним потоком ледь-ледь не зачіпаючи мене...

Замок, точніше його залишки. Розташовані на найвищій горі в місті. З неї як раз дуже зручно знімати місто. Особливо тут дивитись немає на що, але краєвид чудовий.
Після відвідування руїн, на спуску біля узбіччя дороги під тінню вікових сосен відпочив та пообідав.

До речі, забув сказати, випробував новий спосіб харчування в мандрівках. Вечеря як і завжди: суп, а в ранці я готував подвійну порцію, одну з них брав з собою як обід )))). Досить приємне доповнення до звичайного йогурту з булочкою

.
Півтора кілометровий тягунчик на найнижчій передачі, і я вже по за межами Кременцю. Хоч в мене в баулі і було що найменше 20 кг речей, на всі без виключення гірки я забирався власними силами на педалях.
За пів години весняне сонечко змінилось на похмуре небо вересня. Поки дістався Вишневця, вже почав накрапати зовсім маленький дощик. Палац Вишневецьких був на плановій реставрації, але на територію пускали всіх охочих, які могли заплатити 5 грн. ))). Через похмуру погоду фотографії вийшли досить сірі, насправді палац має рожевий колір

. Здивувала кам’яна лавка, вона мабуть для кам’яних дуп )))). Не знаю, можливо влітку на ній приємно посидіти в затінку, але в інший час… вибачайте )))))

Місцевий житель дуже наполягав, щоб я відвідав місто Залізці. Мотивуючи мене тим, що в ньому є замок. 30 кілометрів вбитої третьосортної дороги і я в Залізцях. Місцеві жителі ні про який замок в своєму місті не чули. Прикро, майже пів дня в тартари. Набираю води та їду до найближчого лісу на ночівлю. Як раз встигаю приготувати вечерю і чай, як починається дощ. Чай допивав вже в наметі, та дивився по мапах, як краще дістатись Збаража.
Єдина розрада в цій ситуації, я побачив справжній водяний млин, звичайно вже не працюючий.

Проїхав за день: 115.73 км.
Максимальна швидкість за день: 46.50 км/г.
Середня швидкість за день: 16.50 км/г.
За педалями: 6:59:29